Minimale afkeur en efficiency, mede dankzij scherpe kwaliteitscontrole

Datum: 28 mei 2015

Lakwijk Kunststoffen BV maakt van kunststof halffabricaten perfect bewerkte kunststof eindproducten. Van enkelstuks tot serie, met een uitzonderlijk laag afkeurpercentage. Onze kwaliteitscontroleur Léon Eikemans is hier mede verantwoordelijk voor. We stellen hem graag aan u voor.

Kwaliteitscontrole Lakwijk Kunststoffen BV

Léon Eikemans startte in 2011 bij Lakwijk als logistiek verantwoordelijke. Hij viel op vanwege zijn scherpe oog, secure manier van werken en vermogen om onder stevige werkdruk te allen tijde uiterst rustig te blijven, om de kwaliteit van onze werkprocessen te waarborgen. Kwaliteitscontrole werd een logische vervolgstap.

De kwaliteitscontroleur wordt gezien als externe kracht

Geen enkel bewerkt product of halffabricaat verlaat ons machinepark voordat het nauwkeurig geïnspecteerd en nagekeken wordt door Léon. Aan de hand van de tekening of het 3D-model kijkt hij het product nauwkeurig na. Zijn de bewerkingen juist uitgevoerd? Zijn er geen beschadigingen te ontdekken?

Binnen Lakwijk wordt Léon gezien als een externe kracht. Wanneer hij het product controleert, is het figuurlijk al bij de klant.  

Registratie ten behoeve van efficiëntie

Onze kwaliteitscontroleur Léon stelt hoge eisen aan de bewerkte producten en wanneer hij iets afkeurt registreert hij dit. Hij analyseert deze cijfers en bekijkt waar in het productieproces eventuele fouten ontstaan zijn. Doordat we onze werkprocessen standaardiseren en elke bewerking vastleggen middels een sticker op het product, is de oorzaak snel te traceren. Zo waarborgen we ons uitzonderlijk lage foutpercentage, tegen een zeer scherpe levertijd. En daar heeft de klant profijt van!